Intersteno

De Academie voor Bureauwetenschappen vormt samen met haar Waalse zusterorganisatie Association des Professeurs de Secrétariat-Bureautique [APSB] de Belgische landsgroep binnen INTERSTENO, de International Federation for Information and Communication Processing.

INTERSTENO organiseert een tweejaarlijks congres met o.m. wereldkampioenschappen in klaviervaardigheid, tekstverwerking, ... speech capturing.

Onze voorzitter Danny Devriendt werd in 2001 als secretary-general van INTERSTENO aangesteld, een functie die hij tot nu onafgebroken uitoefent.

Verder vertegenwoordigt onze penningmeester Agnes Coeckelberghs ons land in de INTERSTENO council, afgewisseld met Georgette Sante van onze Waalse zustervereniging. Onze ondervoorzitter Olivier Levrau is jurylid bij het wereldkampioenschap tekstverwerking. Mevrouw Georgette Sante van APSB is jurypresident in INTERSTENO en samen met Danny Devriendt lid van de INTERSTENO Board. Beiden zijn ook lid van het organisatiecomité van het eerstvolgende INTERSTENO congres. Danny Devriendt is hoofd van het organisatiecomité.

 

Het eerstvolgende INTERSTENO-congres grijpt van 6-11 augustus 2022 in Maastricht plaats.

Meer informatie vind je op de congreswebsite www.intersteno2022.org en op de algemene website van de federatie: www.intersteno.org.


Academie voor Bureauwetenschappen vzw

Stationsstraat 6
3320 Hoegaarden

www.abw.be
info@abw.be

Voorzitter

Danny Devriendt
info@abw.be

Penningmeester

Agnes Coeckelberghs
agnes@abw.be

Bankrelatie

Bankrek.: BE20 6528 2964 8156
BIC: HBKABE22 (ING)