Intersteno

De Academie voor Bureauwetenschappen vormt samen met haar Waalse zusterorganisatie Association des Professeurs de Secrétariat-Bureautique [APSB] de Belgische landsgroep binnen INTERSTENO, de International Federation for Information and Communication Processing.

INTERSTENO organiseert een tweejaarlijks congres met o.m. wereldkampioenschappen in klaviervaardigheid, tekstverwerking, ... speech capturing.

Onze voorzitter Danny Devriendt werd in 2001 als secretary-general van INTERSTENO aangesteld, een functie die hij tot nu onafgebroken uitoefent.

Verder vertegenwoordigt onze penningmeester Agnes Coeckelberghs ons land in de INTERSTENO council, afgewisseld met Georgette Sante van onze Waalse zustervereniging. Ons bestuurslid Pieterjan Oste is jurylid bij het wereldkampioenschap tekstverwerking. Mevrouw Georgette Sante van APSB is jurypresident in INTERSTENO en samen met Danny Devriendt lid van de INTERSTENO Board. Beiden zijn ook lid van het organisatiecomité van het eerstvolgende INTERSTENO congres. Danny Devriendt is hoofd van het organisatiecomité.

 

Het eerstvolgende INTERSTENO-congres grijpt in 2024 plaats. Op de algemene website van de federatie: www.intersteno.org vindt u verdere informatie over Intersteno.


Academie voor Bureauwetenschappen vzw

Stationsstraat 6
3320 Hoegaarden

Voorzitter

Danny Devriendt
info@abw.be

Penningmeester

Agnes Coeckelberghs
agnes@abw.be

www.abw.be
info@abw.be